fredag 2 oktober 2015

Puno - Lake Titicaca

Nästa stopp på vår resa var Puno, en liten stad belägen 3800 meter över havet, bredvid en av Sydamerikas största sjöar, Lake Titicaca. Vägen dit var en av de finaste hittills då bussen åkte upp bland bergen med utsikt över stora slätter och berg på vägen dit. Ju närmare vi kom vår destination desto högre upp kom vi, och det började kännas i form av huvudvärk när vi närmade oss. 

Puno har 120 000 invånare och är mest känt som en utgångspunkt till de olika öarna i Lake Titicaca. Vi tog oss ut till en av de närmaste som heter Uros, som är en av de 44 flytande öarna i sjön. Uros och de andra flytande öarna är gjorda av jord och vass lagt i många många lager som bildar något som påminner om en flotte men mycket stabilare. 




Uru-folket byggde och bosatte sig på öarna för flera hundra år sedan. Tanken med de flytande öarna var att de skulle kunna flytta dem för att undkomma attacker. Än idag bor människor på öarna där allt är gjort av vass, från hus till båtar till sängar och mat. 




Hela turen var ganska turistig (som man kanske kunde gissa) men kul att se det ändå! Vår tur ut till ön skulle bli en kortis men den blev höll på ända tills solen gick ner på grund av att vår båt havererade när vi skulle tillbaka... Så vi blev lotsade tillbaka till ön Uros där vi uppmanades att sätta oss långt fram i båten för att de skulle kunna laga motorn. Men till slut kom vi tillbaka om än lite senare än planerat.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar