fredag 2 oktober 2015

Puno - på månspaning


Hostelet vi bodde på i Puno hette Ollanta Inn och var ett ganska nystartat men bra hostel. De som drev hostelet var supertrevliga, och det bästa av allt var att det hade en toast-maskin! Kanske bästa frullen hittills. 

När vi bad att få betala dagen innan vi skulle checka ut sa värden att han skulle ut och titta på den röda månen uppe på ett berg på kvällen, och undrade om vi ville följa med. Det tackade vi såklart ja till! 

Vi tog taxi tillsammans med honom och en till hostelgäst från England som också hängde med. När vi kom upp på berget var det en helt klar kväll och månen lyste jättestarkt över sjön. Otroligt fint! Men någon röd måne var det inte, så efter en halvtimma rörde vi oss mot hostelet igen. När vi satt i taxin berättade chauffören att det inte var förens om två timmar som månen skulle bli röd, vilket var lite misslyckat.




Men väl tillbaka på hostelet igen och tiden var inne för att månen skulle ändra färg så gick vi upp på taket där den som ägde byggnaden hade växter och hängde tvätt. Och där fick vi till slut se den röda månen! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar