söndag 4 oktober 2015

Cusco

Cusco, Cuzco, Qozqo, Cusqo, Cuzqo - kärt barn kan stavas på nästan hur många olika sätt som helst och nu har vi varit här i snart en vecka. 






Vi anlände i måndags efter en tre timmar försenad bussresa pga att en lastbil vält av vägen och väl framme på hostelet kollapsade Indra i magsjuka och blev liggandes i flera dagar. Mattias fick leka vårdnadshavare och handla, laga mat och pyssla om dygnet runt. 

Lagom till torsdagen kunde vi dock va ute i alla fall ett par timmar på dagen innan vila behövdes och idag klarade vi en heldagsutflykt till en närliggande liten stad vid namn Pisac/Pisaq. Där finns en gigantisk marknad samt några gamla ruiner. De senare nämnda besökte vi dock inte idag pga regn. Väldigt mysig stad dock! 



Efter vår tur till Pisac var det även dags för vårt infomöte inför vår vandring till Machu Picchu. Vi ska nämligen gå en femdagarstur som heter Salkantay. Egentligen skulle vi ha börjat denna vandring redan i torsdags, men pga Indras tillstånd fick skjuta upp den tills på måndag istället. Så nu är vi riktigt peppade, speciellt efter mötet. Guiden verkar jättebra och tydligen blir vi bara totalt fyra personer som går tillsammans. Väldigt lyxigt. 


Hoppas ni har det bra därhemma och extra varm hälsning till Vendela som blir 23 år idag. GRATTIS!
Puss och kram 

1 kommentar:

  1. I dag är det en solig torsdag hemma i Stockholm. Konstigt att tänka sig att ni börjar närma er Machu Picchu nu. Spännande! Undrar så hur ni har det ... Det ska bli så kul att se bildbevisen snart. Tänker på er och hoppas att ni får vara friska och starka. Kramar från mamma G

    SvaraRadera