fredag 25 september 2015

Arequipa


Har nu tillbringat två dagar i Arequipa, som är Perus näst största stad. Dock hyser staden bara dryga 800 tusen invånare jämfört med Lima där det bor ca 11 miljoner. 

Arequipa är som stad känd för att vara ganska olik resten av Peru och en av bröderna som drev hostelet vi bodde på i Ica berättade att Arequipa för ett antal år sedan försökt att bli en egen stat eller eget land. Detta för att Peru och Perus regering tenderar vara rätt så korrupt, men i Arequipa är det tydligen mer ordning och struktur så staden ville helt enkelt bryta sig loss från övriga Peru. 

Vi trivdes väldigt bra i Arequipa och tillbringade dagarna med att strosa runt på gatorna och besöka den stora marknaden som finns där. En bit från staden ligger också flera berg och ett par vulkaner, vilket gav väldigt fin utsikt. 





Nu har vi dock just satt oss på bussen för att åka vidare mot vår nästa anhalt  Puno. Där ska vi ta oss till Lake Titicaca innan vi drar vidare till Cusco och vår vandring till Machu Picchu. 

I övrigt mår vi bra, nästan friska nu och Mattias har nått en ny nivå i spanskaträningen genom att börja läsa barnböcker på spanska. 


Hoppas ni mår bra också! 

1 kommentar:

  1. Va mysigt med barnböcker! Underbara foton - man blir ju hungrig. Mys på!

    SvaraRadera