onsdag 23 september 2015

La Islas Ballestas - Paracas

Hej igen! 
Nu har det gått en vecka sen vi landade i  Peru, och här kommer en uppdatering om våra dagar i Paracas! 

Som vi skrev tidigare så finns det en ögrupp utanför Paracas som kallas La Islas Ballestas, som vi såklart ville åka till! Där lever en mängd fågelarter som Perusulor (Peruvian boobies), pelikaner och fler fåglar med färgglada fötter vi glömt namnet på, men även sjölejon och humboldtpingviner. Från Paracas tog vi en båttur på två timmar och då hann man se massor på väldigt nära håll.



 På vägen ut stannade vi också till för att beskåda "El Candelabro" som är en 180 meter hög och 60 meter bred figur utgrävd i en sanddyn som ingen med säkerhet vet när eller varför den gjordes. Vissa tror att den gjordes för några hundra år sedan medan andra teorier menar att den skapades redan före Kristus eftersom man i närheten funnit skärvor från krukor från 200 f.kr. Syftet tros vara alltifrån ett sjömärke till en religiös symbol. 


Allt som allt var vi väldigt nöjda med turen, dock har vi inte lyckats få över alla bilder än, men ni får några nu som smakprov! 

I övrigt tyckte vi mycket Paracas även om det var ganska turistigt, dessutom blev vi båda ganska krassliga så vi blev kvar någon natt längre än planerat innan vi begav oss vidare till Ica och öknen.





1 kommentar: