torsdag 5 november 2015

Medellin

Efter drygt en vecka i Bogota, kände vi att det var dags att vidga våra vyer ytterligare så vi satte oss på en nattbuss mot Colombias näst största stad Medellin. 


Tidigare hade vi hört mycket gott om Medellin, till och folk som bor i Bogota föredrar Medellin och hävdar att allt från stadsplanering till människorna är bättre och trevligare där. Till exempel finns där den enda spårbundna kollektivtrafiken i hela Colombia. 


Vi hamnade i ett väldigt trevligt område på ett nystartat väldigt bra hostel (Palmera Hostal) och kan verkligen hålla med om att människorna är trevliga! Dock hade vi otur då det första dagen vi var där spöregnade, och andra dagen var det val till borgmästare så allt var stängt och tredje dagen bjöd på ännu mer regn. Så vi kan nog inte riktigt hävda att vi sett allt som Medellin har att erbjuda, men vi var rätt nöjda och gillade staden ändå. 




På grund av ovanstående faktorer tillbringades alltså rätt mycket tid på hostelet, och då passade vi på att sluka serien Narcos på Netflix. Det är en amerikansk/colombiansk serie som utspelar sig just i Colombia och Medellin och handlar om Pablo Escobar och drogkartellen på 80-90 talet. Väldigt intressant och sevärd tycker vi. 



Kort sagt hade vi rätt bra dagar trots vädret, men skulle gärna åka tillbaka för att se mer. Puss och kram! 

1 kommentar:

  1. Vi kollar också på Narcos. Bra! Och ruggig. Hoppas att vädret var lite vänligare i Amazonas. Vill gärna se bilder på papegojor. Med vänlig hälsning,, mamma G

    SvaraRadera