torsdag 26 november 2015

Amazonas

Hur och om vi skulle ta oss an Amazonas på vår resa är en fråga som följts oss sen vi lämnade Sverige, och till sist blev det att vi köpte flygbiljetter till Leticia i södra Colombia. Där blev vi direkt upplockade vid flygplatsen och fick tre späckade dagar i Amazonas som startade med trädklättring, typ höghöjdsbana med ziplining och sen en natt i en trädkoja. Morgonen efter bar det sedan av till det lilla samhället Puerto Narino där vi hade vår bas övriga nätter. 





Våra guider Sergio och Johnny som själv kommer från Puerto Narino visade oss genom djungeln och berättade historier om träden och sederna där och massor av olika djur. Allt från giftiga grodor och spindlar under en nattsafari till kajmaner och delfiner, både rosa och gråa, under en av flera båtturer. Utöver detta fick vi oss också en danslektion i samba och fiska pirayor. En båttur hoppade till och med en fisk in innanför Indras flytväst, men som tur var var det ingen piraya denna gång. Mattias i sin tur fick en ordentlig lusgenomgång av en liten apa under en frukost. 
 



På olika platser i Puerto Narino stötte vi för övrigt ofta på små apor som folk hade hemma. Här är det nämligen lika vanligt att barnen har små apor som husdjur som att de får en machete i julklapp så de kan ta sig runt i djungeln. Totalt bor ca 3-4000 personer i samhället, men det hindrar dem inte från att ha flera stora fotbollsplaner. Det är nämligen något man hittar var det än finns hus, fotboll är sjuk stort i hela Colombia. I övrigt finns endast två bilar i hela Puerto Narino, sopbil och ambulans, så här tar sig alla fram till fots eller i långa väldigt låga båtar längs floden om man behöver ta sig en längre sträcka.



Allt som allt var vi otroligt nöjda med våra dagar där! Guiderna var otroligt schyssta och hjälpsamma och var verkligen måna om att vi skulle få bra dagar och omgivningen, Puerto Narino och Amazonas var fantastiskt alltihop. 

Som grädde på moset fick vi oss en snabbtur över gränsen in till Brasilien och smaka på lite brasilianskt godis av Sergios pappa innan han skjutsade oss till flyget till Bogota. (I närheten av Leticia finns punkten där Peru, Colombia och Brasilien möts.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar